Tietoa rajatieto tvstä

TIETOA RAJATIETO TV:STÄ

RAJATIETO TV on kesällä 2015

vapaaehtoisvoimin syntynyt

vaihtoehtoinen netti-TV kanava

rajatiedon aiheisista ohjelmista.

 

 

Rajatieto tv-projekti sai oikeastaan alkunsa loppukesästä

2015, kun olin kesälomani aikana opetellut alkuvuodesta hankkimani videokameran käyttöä. Olin tuolloin käymässä hyvän ystäväni Tapani Koivulan ja Anneli Sjöstedtin kesämökillä kauniissa Trollshovdan Målarbyssä, Raaseporissa. Siinä heidän rantasaunalla ehdotin hänelle, että sopisiko tallentaa videolle elämäntarinansa. Tiesin entuudestaan, että Tapani rakastaa tarinoiden kertomista, joten kysymykseni oli lähinnä retorinen.

 

Aloin asettelemaan kameraa ja mikrofonia saunan veran-nalla ja laitoin Tapanille tuolin, jossa hänen on mukava istua ja kertoa tarinaansa. Siinä hetkessä tapahtuikin sitten jotain, joka määräsi tulevien haastattelujen esitystavan. Tapani yksikantaan sanoi, että laita vaan tuoli itsellesikin ja tule mukaan kuvaan keskustelemaan.

 

Näin ensimmäinen Video tehtiin. Istuin haastattelijan roolissa Tapanin vieressä. Huomasin yllätykseksi, että en jännittänyt kameran edessä ja haastattelijan roolini tuntui alusta saakka hyvin luonteenomaiselta toiminnalta. Näin pienistä asioista lähti liikkeelle tämä projekti, vaikkakin Tapanin mökillä kuvattu ensimmäinen video epäonnistui. Tuuli pilasi äänityksen ja kuvasimme myöhemmin uuden videon hänen kotona Inkoossa.

 

Ensimmäiset haastateltavat löytyivät Tapanin kontaktien välityksellä. Pian mukaan tuli projektin kuvauksissa avusta-maan pitkäaikainen ystäväni Jukka Lantta, skeptinen it- alan moniottelija ja myöhemmin tuotantomme tiedetoimittaja.

UUDET RAJATIETO TV:N TOIMITILAT

SIJAITSEVA TÄHTIPAJALLA HELSINGISSÄ.

GREEN SCREEN TEKNIIKKAA HYÖDYNTÄMÄSSÄ.

SHADOW CAMERA

 

Rajatieto TV:n perustaja.

JUKKA LANTTA

 

Tiedetoimittaja

TAPANI KOIVULA

 

Rajatieto TV:n kunniajäsen,

Konsultti.

Rajatieto TV, Aleksis Kiven katu 17

00510, Helsinki, Suomi/Finland

 

E-mail: info(a)rajatieto.tv